Aanmelden

Zo werkt het!

Zo werkt het!

Zonnepanelen voor huurders van appartementen

Heeft u een aanbod ontvangen van Zongenoot? Dan is uw woongebouw geselecteerd voor zonnepanelen. U en uw buren kunnen gebruik maken van deze zonnepanelen door een aantal panelen te huren. In de brief die u heeft ontvangen staat aangegeven hoeveel dit er zijn. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat en hoe u van zonnestroom kunt profiteren.

 

Let op: Het aantal zonnepanelen dat op het dak past, is vaak beperkt. Wacht dus niet te lang, want we kunnen misschien niet iedere woning aansluiten op de zonnepanelen.

Zo werken zonnepanelen:

  1. Wij leggen de zonnepanelen op het dak van uw woongebouw.
  2. Via een kabel sluiten we de zonnepanelen aan op uw meterkast.
  3. Bent u thuis op het moment dat de zon schijnt? Dan gebruikt u automatisch zonnestroom.
  4. Gebruikt u op dat moment even geen stroom? Dan vloeit deze via uw meter naar het elektriciteitsnet. Wanneer u thuis komt krijgt u deze stroom alsnog van uw energieleverancier.

Het voordeel van huren: geen gedoe

Zongenoot koopt de zonnepanelen en installeert ze op uw woning. Ook het onderhoud van het systeem is onze verantwoordelijkheid. U heeft hier dus geen omkijken naar. Als uw zonnepanelen het niet doen, dan zien wij dit direct. We lossen de storing zo snel mogelijk voor u op.

U beslist zelf

U kunt zelf beslissen of u gebruik wilt maken van ons aanbod om zonnepanelen te huren. Bij twijfel adviseren we u met ons te bellen. Wij rekenen graag voor u uit of het zin heeft om mee te doen. Wilt u niet meedoen? Dan hoeft u niets te doen.

Wij adviseren u

Wanneer u een aanbod heeft ontvangen van Zongenoot, komen wij langs in uw woongebouw. Ook nemen wij telefonisch contact op. Wij informeren u graag over het aanbod en adviseren u (op basis van uw verbruik) of het rendabel is om mee te doen.

Garantie: altijd de laagste prijs

De stroom van de zonnepanelen is én blijft altijd goedkoper dan de gemiddelde prijs voor stroom van de drie grootste energieleveranciers. Zakt deze onder de kWh-prijs van uw zonnestroom? Dan zakken wij mee. Deze garantie krijgt u zwart op wit. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt.

Kosten & incasso

Het bedrag dat u maandelijks aan Zongenoot betaalt is afhankelijk van het aantal zonnepanelen. In de overeenkomst leest u wat dit per maand kost. Het maandbedrag wordt via een automatische incasso van uw rekening afgeschreven.

De installatie

Heeft u een aanbod ontvangen? Dan plaatst onze partner De Zoncorporatie binnenkort zonnepanelen op uw woongebouw. De installatie van een zonnesysteem duurt vaak een week, het aansluiten van uw meterkast vaak niet meer dan 1 á 2 uur.

Garantie: altijd de beloofde opbrengst

U krijgt altijd de stroom die wij beloven. U heeft dus een opbrengstgarantie. Ook deze staat zwart op wit in de overeenkomst die u met ons tekent. Levert het systeem niet de stroom die wij beloven? Dan compenseren wij het verschil en/of verlagen wij het huurbedrag van de zonnepanelen.

Geen post ontvangen (uw buren wel)?

Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Het is ook mogelijk dat uw woongebouw nog niet aan de beurt is. U kunt dan (nog) geen zonnepanelen huren. In de toekomst kan dit wel veranderen. U kunt uw interesse alvast doorgeven door ons een bericht te sturen.

Wel post ontvangen en interesse?

Geweldig dat u mee wilt doen! U kunt ons de gebruikersovereenkomst en SEPA-machtiging ingevuld en ondertekend terugsturen in de retourenvelop. Digitaal ondertekenen kan ook door hier te klikken. U kunt ook mailen naar info@zongenoot.nl of bellen naar 020 - 723 92 94.

Ik doe mee! Ik heb nog een vraag