Aanmelden

Wij zijn
Zongenoot

Wij zijn
Zongenoot

Zongenoot is vanaf 2021 de vaste zonpartner van woningcorporatie Stadgenoot. Namens Stadgenoot gaan we de komende jaren maar liefst 7000 woningen verduurzamen met zonnepanelen én LED. Dat doen we door heel Amsterdam. Op deze manier wordt het voor huurders van Stadgenoot ook mogelijk om te profiteren van de voordelen van de energietransitie.

 

Zongenoot verhuurt de zonnepanelen direct aan de huurders en biedt een opbrengstgarantie en bescherming tegen het zogenoemde salderingsrisico. Huurders profiteren dus altijd. Doordat Zongenoot de zonnepanelen financiert en exploiteert werkt Stadgenoot op deze manier op budgetneutrale wijze aan verduurzaming van haar woningbestand én verlaging van de woonlasten van haar huurders. Meer over de achtergrond van de samenwerking tussen Stadgenoot en Zongenoot leest u hier. Huurdersvereniging Huurgenoot is positief over de plannen van Zongenoot en het aanbod aan de huurders. Hierover leest u hier meer.

 

Zongenoot is onderdeel van De Zoncorporatie BV. Dit bedrijf is onder andere ook verantwoordelijk voor een soortgelijk project bij Ymere. De Zoncorporatie werkt daarnaast voor diverse andere woningcorporaties. Het bedrijf kan dankzij de ervaring van de oprichters bouwen op decennialange ervaring in het dak- en installatiewezen en zonnesystemen.