Aanmelden

Nieuwe woning
Stadgenoot

Nieuwe woning
Stadgenoot

Heeft u via Woningnet een woning van Stadgenoot op het oog? Of bent u net verhuisd naar een woning van Stadgenoot met zonnepanelen? Op deze pagina leest u alles dat u moet weten.

Zonnepanelen van Zongenoot:

Goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee.

 

Uw (toekomstige) nieuwe woning is aangesloten op zonnepanelen. Dat is goed nieuws! Met zonnepanelen van Zongenoot spaart u het milieu én bespaart u op uw energierekening. Gegarandeerd, zolang u de woning huurt.

 

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over zonnepanelen. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen via 088 – 311 03 45 of stuur een e-mail naar info@zongenoot.nl.

Hoe bespaar ik met zonnepanelen?

Met zonnepanelen van Zongenoot mag u nooit méér geld gaan betalen dan u doet wanneer u alle stroom van uw energieleverancier koopt. In de overeenkomst staat dat u minstens €1,- moet besparen op uw energielasten. De kans is echter heel groot dat u veel meer gaat besparen. Dit hangt af van uw jaarlijkse energieverbruik en de hoeveelheid panelen die op de woning zijn aangesloten. Meer informatie vindt u hier. Wilt u dat wij met u meerekenen? Neem in dat geval contact met ons op. We helpen u graag!

Kan ik de woning ook huren zónder zonnepanelen?

De zonnepanelen horen bij de woning, dus dit is niet mogelijk. Maar gelukkig brengen de zonnepanelen alleen maar voordeel met zich mee. Ze wekken milieuvriendelijke stroom op én u bespaart er geld mee.

Zekerheid door garanties

Zoals we eerder zeiden mag u met het huren van zonnepanelen nooit duurder uit zijn dan wanneer u alle stroom bij uw energieleverancier zou afnemen. Daarnaast krijgt u van Zongenoot een opbrengstgarantie. In de overeenkomst staat de verwachte jaarlijkse stroomopwek van de zonnepanelen. Van deze jaarlijkse opwek garanderen wij ten minste 95%. Wekken uw zonnepanelen minder stroom op? Dan krijgt u geld van ons teruggestort voor de misgelopen stroom. Hierdoor kunt u er ook van uitgaan dat wij ons uiterste best zullen doen om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen.

Moet ik nog iets doen?

In de meeste gevallen zijn de zonnepanelen aangesloten op uw meterkast wanneer u naar de woning verhuist. In dat geval hoeft u zelf niets te doen. Wij melden uw zonnepaneleninstallatie aan bij de netbeheerder. Het enige dat u zelf kunt doen is bij uw (nieuwe) energieleverancier aangeven dat u zonnepanelen heeft. Zo kunt u het maandelijkse voorschotbedrag bij uw energieleverancier verlagen.

Hoe lang duurt de overeenkomst?

De overeenkomst geldt zolang u de woning huurt, met een maximum van 20 jaar. U geniet gedurende al deze jaren van de voordelen en garanties van zonnepanelen. Gaat u verhuizen? Dan stopt uw overeenkomst met Zongenoot automatisch. De zonnepanelen horen bij de woning, dus de overeenkomst wordt overgenomen door de nieuwe huurder. Dit regelen wij met Stadgenoot, dus daar hoeft u niets voor te doen.

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen?

Algemene voorwaarden Ik heb nog een vraag